Aansluiting

M aakt of distribueert u bioscoopfilms, dvd's, televisieprogramma's of producties voor video- on-demand? Dan kunt ook u zich aansluiten bij het NICAM.

U kunt na aansluiting zelf uw producties met behulp van het Kijkwijzer systeem voorzien van de door consumenten vertrouwde leeftijdsadviezen en inhoudsinformatie. Voordat u Kijkwijzer gaat gebruiken raden wij u aan onze reglementen en statuten door te lezen.

Aansluiten

U kunt aansluiting voor uw bedrijf eenvoudig en meteen aanvragen door onderstaande stappen te volgen.

1. Vul het registratieformulier in

Voordat we verder kunnen met het opstellen van een aansluitingsverklaring, willen we graag weten wie u bent. Klik op 'Aanmelden' voor het aanmeldformulier. Tijdens het aanmeldproces vragen we u een recent (niet ouder dan twee weken) KvK uittreksel.

2. Onderteken de aansluitingsverklaring
Naar aanleiding van de geleverde gegevens stellen wij een aansluitingsverklaring op welke u ondertekend terug dient te sturen.

3. Registreer uw codeurs
Media-aanbieders classificeren hun producties zelf. Het NICAM traint uw medewerkers tot codeurs, zodat zij zelfstandig kunnen classificeren. Iedere organisatie dient minimaal één codeur aan te wijzen. De trainingen vinden regelmatig plaats.

Bijdrage

Het NICAM stelt ieder jaar opnieuw de bijdrage per organisatie en de bijdrage voor de classificaties vast. De hoogte van de bijdrage wordt berekend op basis van het aantal producties dat per jaar wordt geclassificeerd en op het aantal aangesloten bedrijven en organisaties.

In 2023 zijn de bedragen:
- Per aangesloten bedrijf (v.a.): €400,-
- Per classificatie: €27,-

Als uw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie kunnen er aangepaste tarieven gelden.

Heeft u nog vragen of wilt u eerst persoonlijk overleg met het NICAM? Bel dan 035-6460860 of stuur een e-mail naar info@nicam.nl

Deel item

twitter facebook