Contact

Vul het contactformulier in of bel ons op 035 6460860 - We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00.

Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum
Nederland
RSIN nummer 808304203

info@nicam.nl

We proberen binnen 5 werkdagen te reageren.

Doe mee

Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media wordt breed gedragen door de audiovisuele sector. In totaal zijn ruim 3.000 bedrijven en organisaties aangesloten. Dit betreft tv-omroepen, film- en dvd-distributeurs, video-on-demand (VOD) aanbieders, kabelmaatschappijen, bioscopen en winkels.

Het overgrote deel van de organisaties en bedrijven is aangesloten via een brancheorganisatie; 77 organisaties en bedrijven zijn rechtstreeks bij het NICAM aangesloten. Daarmee is vrijwel de gehele Nederlandse audiovisuele sector aangesloten bij het NICAM.

Ruim 3.000 mediabedrijven en -organisaties zijn aangesloten bij het NICAM.

Aangesloten brancheorganisaties:

Televisie: Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Vereniging Commerciƫle Omroepen Nederland (VCO), Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO).

Bioscopen, film- en dvd-distributeurs: Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), Federatie van Distributeurs Nederland (FDN). Daarnaast zijn er 11 onafhankelijke Nederlandse bioscoopfilm-distributeurs en 9 buitenlandse bioscoopfilmdistributeurs en 16 onafhankelijke dvd-distributeurs bij het NICAM aangesloten.

Game distributeurs: Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers Interactief (NVPI Interactief)

Retail: Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers (NVER), Vakcentrum

Webwinkels (samenwerking, geen aansluiting): Thuiswinkel.org

Nagenoeg de gehele film- en dvd-sector past Kijkwijzer toe.

Aanmelden

Ik maak of distribueer films, dvd's, televisieprogramma's of VOD-producties

Ik ben aanbieder van online video