Contact

Vul het contactformulier in of bel ons op 035 6460860 - We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00.

Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum
Nederland
RSIN nummer 808304203

info@nicam.nl

We proberen binnen 5 werkdagen te reageren.

Doe mee

Volgens de Mediawet dienen makers en aanbieders van audiovisuele producties in Nederland zich aan te sluiten bij het NICAM. Vervolgens worden zij opgeleid om hun producties te classificeren met het Kijkwijzer-systeem. Valt jouw organisatie onder de Mediawet? Meld je dan aan via één van onderstaande buttons.

Let op: vanaf 1 juli 2022 dienen ook sommige uploaders van video's op YouTube, Instagram of TikTok hun content te classificeren. Daarover lees je meer in ons nieuwsbericht.

Aanmelden


Aangesloten brancheorganisaties:

Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media wordt breed gedragen door de audiovisuele sector. In totaal zijn ruim 3.000 bedrijven en organisaties aangesloten. Dit betreft tv-omroepen, film- en dvd-distributeurs, video-on-demand (VOD) aanbieders, kabelmaatschappijen, bioscopen en winkels.

Het overgrote deel van de organisaties en bedrijven is aangesloten via een brancheorganisatie; 77 organisaties en bedrijven zijn rechtstreeks bij het NICAM aangesloten. Daarmee is vrijwel de gehele Nederlandse audiovisuele sector aangesloten bij het NICAM.

Televisie: Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Vereniging Commerciële Omroepen Nederland (VCO), Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO).

Bioscopen, film- en dvd-distributeurs: Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), Federatie van Distributeurs Nederland (FDN). Daarnaast zijn er 11 onafhankelijke Nederlandse bioscoopfilm-distributeurs en 9 buitenlandse bioscoopfilmdistributeurs en 16 onafhankelijke dvd-distributeurs bij het NICAM aangesloten.

Game distributeurs: Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers Interactief (NVPI Interactief)

Retail: Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers (NVER), Vakcentrum

Webwinkels (samenwerking, geen aansluiting): Thuiswinkel.org

Nagenoeg de gehele film- en dvd-sector past Kijkwijzer toe.