Doe mee

V olgens de Mediawet dienen makers en aanbieders van audiovisuele producties in Nederland zich aan te sluiten bij het NICAM. Vervolgens worden zij opgeleid om hun producties te classificeren met het Kijkwijzer-systeem. Valt jouw organisatie onder de Mediawet? Meld je dan aan via één van onderstaande buttons.

Aangesloten brancheorganisaties:

Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media wordt breed gedragen door de audiovisuele sector. In totaal zijn ruim 3.000 bedrijven en organisaties aangesloten. Dit betreft tv-omroepen, film- en dvd-distributeurs, video-on-demand (VOD) aanbieders, kabelmaatschappijen, bioscopen en winkels.

Het overgrote deel van de organisaties en bedrijven is aangesloten via een brancheorganisatie; 77 organisaties en bedrijven zijn rechtstreeks bij het NICAM aangesloten. Daarmee is vrijwel de gehele Nederlandse audiovisuele sector aangesloten bij het NICAM.

Televisie: Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Vereniging Commerciële Omroepen Nederland (VCO), Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO).

Bioscopen, film- en dvd-distributeurs: Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), Federatie van Distributeurs Nederland (FDN). Daarnaast zijn er 11 onafhankelijke Nederlandse bioscoopfilm-distributeurs en 9 buitenlandse bioscoopfilmdistributeurs en 16 onafhankelijke dvd-distributeurs bij het NICAM aangesloten.

Game distributeurs: Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers Interactief (NVPI Interactief)

Retail: Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers (NVER), Vakcentrum

Webwinkels (samenwerking, geen aansluiting): Thuiswinkel.org

Nagenoeg de gehele film- en dvd-sector past Kijkwijzer toe.

Deel item

twitter facebook