Contact

Fill out the contact form or give us a call at 035 6460860 - We can be reached from Monday to Friday between 09:00 and 17:00 o'clock.

Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum
The Netherlands
RSIN nummer 808304203

info@nicam.nl

We will try to respond within 5 working days.

Juridisch adviseur (24 - 32 uur per week)

Ben jij een breed geïnteresseerde teamspeler en heb jij affiniteit met media en de belevingswereld van kinderen? Wil jij vanuit jouw focus op juridische zaken een bijdrage leveren aan de ondersteuning van een organisatie in al haar (juridische) facetten? Maak dan kennis met NICAM!

Functieomschrijving
Als juridisch adviseur ben je verantwoordelijk voor alle juridische aangelegenheden binnen NICAM. Je brengt de achtergronden bij (externe) stakeholders in kaart, stelt rapportages op en bent nauw betrokken bij verschillende projecten. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief. Je bent een zelf starter en planmatige werker. Je hebt daarbij een goed inzicht in politiek-maatschappelijke verhoudingen. Kortom, jij voelt je niet te groot voor onze kleine organisatie en niet te klein voor het indrukwekkende speelveld waarin je vanuit deze functie opereert!

Werkzaamheden:

 • je vertaalt informatie naar een advies, een heldere brief of een rapportage;
 • je ondersteunt de directie op juridisch vlak;
 • je maakt contracten en onderhandelt;
 • je vertaalt nieuwe regelgeving en beleid in de statuten en reglementen van Kijkwijzer;
 • je bent als secretaris van een externe commissie verantwoordelijk voor de procedure en het proces.


Functie-eisen:

 • je hebt een afgeronde WO-opleiding (afgeronde studie rechten heeft de voorkeur);
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • je hebt interesse in de ontwikkelingen in het audiovisuele domein;
 • je kunt je snel in nieuwe ontwikkelingen verdiepen;
 • je maakt makkelijk contact, bent een netwerker;
 • je bent analytisch;
 • je bent communicatief ijzersterk; zowel mondeling als schriftelijk.


Over NICAM
Het NICAM is de organisatie achter het Kijkwijzer en PEGI-systeem. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en games. Het NICAM verbindt binnen deze doelstelling grofweg vier stakeholders; de overheid, de audiovisuele branches, ouder & kind en wetenschap. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 15 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.
Wij bieden je een uitdagende baan binnen een informele en jonge organisatie. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring tussen €3043,28 en €4786,54.

Solliciteren
Herken jij jezelf in deze functie? Stuur jouw motivatie en cv naar Tiffany van Stormbroek, directeur NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.