Contact

Fill out the contact form or give us a call at 035 6460860 - We can be reached from Monday to Friday between 09:00 and 17:00 o'clock.

Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum
The Netherlands
RSIN nummer 808304203

info@nicam.nl

We will try to respond within 5 working days.

Trainer/voorlichter bij Kijkwijzer (32 uur per week)

Heb jij affiniteit met media en kinderen en werk je graag in teamverband? Maak dan kennis met het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer! Wij zoeken een trainer/voorlichter die de belevingswereld van kinderen goed begrijpt en de effecten van media op kinderen goed kan uitleggen.

Functieomschrijving
Als trainer/voorlichter ben je verantwoordelijk voor het opleiden van zogenaamde 'Kijkwijzer codeurs'. Dit zijn de mensen die werken voor televisiezenders, filmdistributeurs en video-on-demand partijen en die het Kijkwijzer systeem gebruiken. Daarnaast ben je samen met de andere trainers verantwoordelijk voor de achterkant van het systeem, en begeleid je de intervisies.

Werkzaamheden:
-Het op peil houden van de kennis en vaardigheden van de codeurs middels trainingen, helpdeskfunctie, het geven van informatie en voorlichting;
- Het ontwikkelen van trainingsmateriaal;
- Het onderhoud van de kwaliteit en continuïteit van de toepassingen van het Kijkwijzersysteem;
- Het ontwikkelen van presentaties en kennissessies op maat op basis van vragen van mediapartijen, en je brengt deze alleen of met collega's tot uitvoering;
- Het geven van voorlichting en presentaties op onderwijsinstellingen, aan professionals uit de mediawereld, NICAM stakeholders en het algemene publiek.

Functie-eisen:
- je hebt een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld Communicatiewetenschap;
- je beheerst de Nederlandse, Engelse en Franse taal uitstekend;
- je hebt interesse in de ontwikkelingen in het audiovisuele domein en de effecten van media op kinderen;
- je hebt ervaring als trainer;
- je bent analytisch sterk
- je kunt uitstekende presentaties maken en geven die qua vorm en inhoud zijn afgestemd op de doelgroep;
- je bent communicatief ijzersterk; zowel mondeling als schriftelijk. Het bezitten van aantoonbare didactische vaardigheden zien wij als een eis.

Over het NICAM
Het NICAM is de organisatie achter het Kijkwijzer en PEGI-systeem. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en games. Het NICAM verbindt binnen deze doelstelling grofweg vier stakeholders; de overheid, de audiovisuele branches, ouder & kind en wetenschap. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 16 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.
Wij bieden je een uitdagende baan binnen een informele en jonge organisatie. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring tussen € 2.599,38 en € 4.262,90 bij een fulltime dienstverband.

Solliciteren
Herken jij jezelf in deze functie? Stuur jouw motivatie en cv naar Tiffany van Stormbroek, directeur NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.