Kinderrechten noodzakelijk in digitale wereld

Unicef symposium 10

D e digitale wereld zou voor alle kinderen toegankelijk, veilig en rechtvaardig moeten zijn.

Gepubliceerd: februari 06 2024

Tijdens het symposium ‘Kinderrechten in de digitale wereld’ dat op 6 februari in Den Haag werd georganiseerd door UNICEF Nederland, spraken we de gezamenlijke ambitie uit om de digitale weerbaarheid en vaardigheid bij kinderen te versterken. Maar ook om kinderen te beschermen tegen praktijken waarbij hun rechten verwaarloosd worden, onder druk komen te staan of zelfs worden geschonden.Om dit onder de aandacht te brengen is de essaybundel 'Kinderrechten in de Digitale Wereld' gepubliceerd, een samenwerking tussen UNICEF Nederland, Kennisnet en de Universiteit Leiden. 

Het NICAM vindt het essentieel dat we kennis hierover blijven delen en ervoor zorgen dat de rechten van kinderen ook in de digitale wereld worden gerespecteerd. Tiffany van Stormbroek, directeur bestuurder van het NICAM, schreef het tweede essay in de bundel over het recht op bescherming tegen schadelijke content, ook op social media.

De bundel van de essayreeks is op dinsdag 6 februari tijdens het symposium aangeboden aan Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Digitalisering.

Banner unicef artikel 2

De bundel van de essayreeks werd in ontvangst genomen door Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Digitalisering.

Deel item

twitter facebook