Contact

Vul het contactformulier in of bel ons op 035 6460860 - We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00.

Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum
Nederland
RSIN nummer 808304203

info@nicam.nl

We proberen binnen 5 werkdagen te reageren.

Wie zijn wij?

NICAM staat voor Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media. We zijn een stichting, opgericht in 1999 en gefinancierd door de Nederlandse audiovisuele branches en de Nederlandse overheid.

De kern van deze samenwerking is co-regulering, waarbij de overheid een deel van haar verantwoordelijkheid heeft overgegeven aan de aangesloten branches, onder de condities van de Mediawet. Het NICAM heeft in deze samenwerking een zelfstandige positie.

Het NICAM heeft als doel om alle audiovisuele content te voorzien van leeftijdsadviezen en inhoudsinformatie zodat kinderen niet geconfronteerd worden met schadelijke beelden.

Dit doel bereikt het NICAM door middel van drie belangrijke pijlers:

De drie pijlers onder het NICAM, klik op de afbeelding voor meer informatie.

Voor het publiek zijn we vooral bekend van het classificatiesysteem Kijkwijzer. Het classificatiesysteem is gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek en publieksonderzoek onder ouders en kinderen. Nieuwe inzichten worden direct vertaald in de classificatiemethode. Het NICAM wordt door de Europese Commissie gezien als European Best Practice.

Bestuur en organisatie

Jaarverslagen