Communicatie professional (HBO/WO, 24-32 uur per week)

H et NICAM is de organisatie achter Kijkwijzer, Gamewijzer en PEGI. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en het spelen van games.

Het NICAM verbindt binnen deze doelstelling grofweg vier belangrijke stakeholders; de overheid, de audiovisuele branches, ouders en kinderen en wetenschap. Een zeer actuele ontwikkeling is de classificatie, het toezicht en publieksvoorlichting met betrekking tot aanbieders van Video on Demand en Video Sharing Platforms als Netflix, YouTube, Instagram en TikTok. Daarmee werkt NICAM inmiddels op een Europees speelveld. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 18 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.

Het NICAM zoekt een:

Communicatie professional (HBO/WO)

24-32 uur per week

Heb jij affiniteit met media en de belevingswereld van kinderen? Wil jij vanuit jouw ervaring met strategische communicatie een actieve bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van een organisatie met een maatschappelijke missie, in al haar (communicatie) facetten? Maak dan kennis met NICAM!

Functieomschrijving

Als communicatie professional ben je verantwoordelijk voor alle communicatie-aangelegenheden binnen en buiten het NICAM. Samen met de directeur-bestuurder geef je uitwerking aan de zichtbaarheid van NICAM in het zich snel ontwikkelende medialandschap. Je vertaalt de strategische ambities van NICAM naar een communicatiestrategie en geeft daar zelf ook vorm aan. Je bent penvoerder voor de verschillende NICAM media en bent verantwoordelijk voor het vergroten van het bereik van onze sociale media. Tevens coördineer je vanuit jouw rol de communicatiewerkzaamheden van collega’s en heb je daarbij eind­verantwoordelijk­heid. In deze functie heb je gevoel voor de belangen van de verschillende stakeholders, ben je initiatiefrijk en werk je planmatig. Je hebt daarbij een goed inzicht in politiek-maatschappelijke verhoudingen.

Competenties

  • Je hebt analytische vaardigheden: je kunt conceptueel denken, hebt oog voor sociale en politieke gevoeligheden, je kunt verbanden leggen tussen ontwikkelingen.
  • Je bent een echte samenwerker: je hebt oog voor het gemeenschappelijke doel en handelt daar ook naar. Je stemt je werk goed af met de directeur-bestuurder en je collega’s.
  • Je bent initiatiefrijk en creatief: je bedenkt proactief nieuwe oplossingen als dat nodig is.
  • Je bent tegelijkertijd hands on: je houdt van het schrijven van teksten of het concreet uitwerken van een multimediale campagne. Je bezit een ijzersterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Functie-eisen

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Aantoonbare ervaring met het uitwerken van een communicatiestrategie.
  • Aantoonbare ervaring met (social) media redactie.
  • Beheersing van een andere vreemde taal zoals Duits, Frans, Spaans is een pré;
  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in communicatie of (digitale) marketing.

Wij bieden je een uitdagende baan en werk met maatschappelijke impact binnen een informele en jonge organisatie. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring en opleiding, tussen € 3.359,59 en € 5.284,04 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling.

Solliciteren

Heb je interesse in deze superleuke baan? Dat hoopten we al! We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Stuur je CV met motivatiebrief uiterlijk 15 juni naar Tiffany van Stormbroek, NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Wij kijken uit naar je reactie! Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Deel item

twitter facebook