Juridisch medewerker NICAM (24 uur per week)

V ind jij het leuk om te werken bij een kleine organisatie met grote impact? Wij zoeken en nieuwe collega: iemand met een brede interesse, affiniteit met media en kinderen en een focus op juridische zaken.

Wie zijn wij?

Het NICAM is de organisatie achter het Kijkwijzer systeem. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en games. We werken hiervoor samen met de audiovisuele branches, de overheid en wetenschappers. Dat doen we met een hecht team van 18 collega’s op het Mediapark in Hilversum. We wisselen hard werken af met leuke uitjes, een pub quiz of sporten en tijdens de lunch praten we graag over films, series en games.

Wat ga jij doen?

 • Je behandelt klachten van consumenten in lijn met het reglement.
 • Je draagt actief bij aan en denkt mee over de steekproefsgewijze, interne kwaliteitsbewaking.
 • Je draagt zorg voor klachtenrapportages ten behoeve van de externe kwaliteitsbewaking door het Commissariaat voor de Media.
 • Je bent, samen met een collega juridisch medewerker, secretaris van de Klachtencommissie en van de Commissie van Beroep.
 • Je bent betrokken bij juridische werkzaamheden binnen verschillende projecten van het NICAM.
 • Je bent, samen met een collega juridisch medewerker, de deskundige binnen het team als het gaat om de Mediawet, statuten en reglementen van het NICAM.
 • Je weet en deelt met collega’s wat speelt bij onze stakeholders: je brengt (juridische) achtergronden en ontwikkelingen in kaart en analyseert deze.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die zich niet te groot voelt voor onze kleine organisatie en niet te klein voor het indrukwekkende speelveld waarin je je regelmatig bevindt. Je herkent jezelf hierin:

 • Je bent communicatief ijzersterk en je kunt je uitstekend uitdrukken in woord en geschrift, in zowel Nederlands als Engels. Hieruit blijkt dat je overtuigend en analytisch bent en het vermogen hebt je aan te sluiten bij de doelgroep.
 • Je hebt interesse in de ontwikkelingen in het audiovisuele domein en de maatschappelijke en politieke impact van innovaties hieromtrent.
 • Je bent goed georganiseerd en accuraat: je documenteert alle contacten en verzamelt relevante informatie.
 • Je hebt een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je hebt een opleiding op HBO/WO-niveau (afgeronde studie rechten heeft de voorkeur).

En natuurlijk heb je affiniteit met films, televisie en series.

Wat hebben we jou te bieden?

Wij bieden je een uitdagende baan (24 uur/week) waarin je een bijdrage kunt leveren aan een maatschappelijk doel, binnen een organisatie in ontwikkeling. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Een functie met ruimte voor creativiteit, nieuwe ideeën en eigen inbreng. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring tussen €2.869,55 en €4.377,65 per maand op basis van 38 uur per week. We werken hybride en kennen flexibele werktijden. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay (m/v/x). Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris en krijgt 200 vakantie uren bij fulltime aanstelling (38 uur). Tegen gereduceerd tarief kun je gebruik maken van de sportschool om je hoofd even leeg te maken.

Wil je deze baan? Dat hoopten we al.

Stuur je CV met brief naar Tiffany van Stormbroek, directeur-bestuurder NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Wij kijken uit naar je komst. Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Deel item

twitter facebook